Sayfamızda Atakan Kayalar Sözleri, Filozof Atakan Kayalar Sözleri, Atakan Kayalar’ın Son Sözleri, Atakan Kayalar Cümleleri, Atakan Kayalar’dan Önemli Sözler, Şaşırtıcı Atakan Kayalar Sözleri, Atakan Kayalar İfadeleri, yer almaktadır.
Güzel sözler sitemizde bu sayfamızda “Atakan Kayalar Sözleri’ni” bir araya topladık. Sayfamızda yer alan sözleri sosyal medya hesaplarınızda yayımlayabilir, mesaj yoluyla sevdiklerinize iletebilirsiniz.
Atakan Kayalar Sözleri
Şu anki adalet olarak tasvir ettiğimiz olay, demokrasinin bir reklamıdır.
En sevdiğim müzik? Cem Karaca, Barış Manço, Uzun İnce Bir Yoldayım’ı severim.
İnsanlar kendilerini eğitmeyi öğrensinler. Kendilerini eğitsinler, demedim, kendilerini eğitmeyi öğrensinler.
Hayvan Çiftliği’ni ve Küçük Prens’in bir de Sokrates’in Savunması’nı mutlaka okunmasını tavsiye ediyorum.
Millet, devlet, askerlik… Sürekli bu diyolojileri insanlarda baskın hale getiriyorlar. Ve böylece devletin kuklası yapıyorlar. Olmaz.
Mesela, Spinoza’nın Ethica’sını okudum. Richard Dawkins’in Yeryüzündeki En Büyük Gösteri’sini, Tanrı Yanılgısı’nı, Gen Bencildir’i okudum.
Okul değiştirmek istiyorum, ayrıca gerçekten iyi bir eğitim görmek istiyorum. Çünkü onların öğretebilecekleri neredeyse çoğu şeyi biliyorum.
Çoğu insan; “Seni görünce kitaplığımın sadece sayfalardan oluşan bir yığın olduğunu fark ettim.” demiş. Yapmayın, olmaz, lütfen. Kitap okuyun. Bu kadar.
Eğer doğrusallığa bakarsak, böyle doğru olan her şeye inanmak, her şeyi bilmek zorundayız. Ama ahlaki açıdan isteyen istediğine inanır, tarzında oluyor.
Muhabir; “Sevinmedin mi herkes seni konuşuyor”. Atakan; “Öyle düşünmemiştim, şimdi ben baktığımda bin twit falandı, sevindim. Gerek yok, fark etmez ne olacağı.
Adım Atakan, bu kadar, anlatılabilecek fazla bir hayat hikayem yok. Metafor uzmanıyım desem olmaz, beyin cerrahıyım desem olmaz, cumhurbaşkanıyım desem olmaz.
Soru: Neden cumhurbaşkanı olmak istiyorsun? Atakan; “Sistemleri beğenmediğim için. Dış işlerde de iç işlerde de şeffaf olunmalı. Mesela kim mal varlığını açıkladı bu memlekette?
Şöyle bir şey vardır, okuldan önce ayrıca bir ahlak eğitimi, ahlak, terbiye ve saygı eğitimi verilmesi gerekmektedir. Ondan sonrasında ise felsefe eğitimi verilmesi gerekmektedir.
Sadece o kitaptan (Jean Jacoues Rousseau’nun Toplum Sözleşmesi’nden) bahsetmeyelim, mesela Aristokles’in Devlet Kitabı’nı da okudum, ama ona sürekli, Platon veya Eflatun derler.
Nihilizm’den konuşalım. Nihilizm, evrensel ahlakı reddetmekle beraber özgür iradeye de inanmaz. Tabi çoğunluğu inanmaz, mantıksızdır derler. Ama sırf mantıksız olacağı için inanmamak gerekli değildir, tabi bu ahlaki açıdan.
Eğer yeterli eğitim desteğini alabilirsem, daha farklı bir yol çizmeyi planlıyorum. İstediğim eğitim şekli tek. Yani, sınıfta benden başka kimse bulunmayacak, öğretmenin bana bilgiyi en uygun şekilde aktarması böyle olabiliyor.
Anlatım tarzında yetersizlikler var, yani kırk yedi kişilik bir sınıfta, bana gelip de bak işte burada neler var, kesirler var, falan diyemez. Kırk yedi çocuğa da aynısını yapmaya çalışsa ve hepsi bir dakika sürse bir ders bitiyor. Olmuyor.
Eskiden felsefe ve psikoloji derdim, ama artık sadece felsefe diyorum, neden, çünkü küçük çocuklara psikoloji öğretmekte büyük bir sıkıntı vardır. İnsan hep kendinde bir şeyler arar. O yüzden ilk olarak felsefe, ondan sonrasında ise tarih öğretilmelidir.
Neden psikiyatrist olmak istiyorum? Çünkü belli hastalıkların, mesela down sendromunun belirli bir tedavisi bulunmamaktadır, şizofreninin belirli bir tedavisi bulunmamaktadır. Ben bunların tedavisini bulduktan sonra, felsefeye yönelmeyi planlıyorum.
Atakan iletişimini kuramıyor, Atakan çocukluğunu yaşayamıyor, denecek bir durum yok ki ortada. Tamam, pedagojik açıdan ters olabilir, bir çocuğun bu kadar bilgi bilmesi iyi olmayabilir, ama burada söz konusu olan benim ve burada söz hakkı da benim oluyor.
Nutuk’u okudum, Homeros’un İlyada’sını okudum. Böyle Söyledi Zerdüşt’ü okudum, Richard Dawkins’in Gen Bencildir’ini okudum, Kör Saatçi’sini okudum, Yeryüzündeki En Büyük Gösteri’sini okudum. Ondan sonra… Sapiens’ten Önce İnsan Vardı eserini okudum, Metin Özbek’in.
İlk olarak eğitim sistemini düzeltmek gerekir, ondan sonrasında adaletin değiştirilmesi gerekmektedir, ama eğitim sistemi belirli bir aşamaya getirildikten sonra zaten adalet kendi yerini bulabilecektir. Ondan sonrasında ise sağlık sistemini düzelteceğiz, ondan sonra spor ve Türk Dil Kurumu.
Mesela insan gider şizofreniye bakar, kendinde arar; ben böyle miyim, ben şöyle miyim, ben şöyle olacak mıyım, ben böyle olacak mıyım, benim düşüncelerim nasıl, ben ya şizofreniysem? Diye düşünmeye başlar. O yüzden ilk olarak felsefe ondan sonrasında ise tarih öğretilmelidir.
Neden felsefe diye düşünürsek, felsefe bilimlerin atasıdır. Birkaç filozofun bir araya gelip etrafa teoriler atmasıyla başlamıştır. Mesela matematik de bir teoridir, ama kanıtlanmıştır. Kanıtlanmış olması teori olup olmamasını değiştirmez. Sonuçta formülize etmedikçe bu dikdörtgen değildir.
Muhabir; “Kafanda ne var?” Atakan; “Eğitim sistemini değiştirmek.” Muhabir; “Neden, problem ne?” Atakan; “Problem var demedim.” Muhabir; “Ama bir şeyi değiştireceksen problem var demektir.” Atakan, “Hayır.” Muhabir; Peki nasıl bir yenilik?”, Atakan; “ Nasıl bir yenilik olmalı? İlk olarak okul öncesinde ahlaki saygı ve terbiye eğitimi almalı insanlar. Çünkü, görüyoruz ya, görüyoruz örneklerini, görüyoruz.
Soru: Sen farklı ne yapacaksın? Atakan; “Eğitim sistemini düzelttikten sonra adalete yön vereceğim, daha doğrusu yön vereceğiz. Şöyle bir şey var, tek bir yönetmen olama, bu yanlış. Ama demokrasi de olamaz. Demokrasinin olamama sebebi; demokrasi aslında yurttaşın üzerinde etki kurmaktır, neden, çünkü eğer birisine oy verirsek ve o adam kazanır da vergi koyarsa istemeyenlere de vergi koyar. Yani burada adaletli bir durum olmaz.
!Sizde sayfamızda “Atakan Kayalar Sözleri” paylaşmak isterseniz aşağıda bulunan yorum bölümünden kıyamet sözleri ekleyebilirsiniz.